Bra ledarskap attraherar de bästa kandidaterna

Publicerat den 8 oktober, 2017

Företagets största attraktionsvärde och konkurrensfaktor.

Ett kompetent och sunt ledarskap är idag företagets största attraktionsvärde och en viktig konkurrensfaktor i kampen om talangerna. Detta är högst på listan när de bästa kandidaterna söker sin nästa utmaning.

Verksamheter med de bästa ledarna vinner kampen om de bästa kandidaterna, detta har snabbt blivit en viktig konkurrensfaktor. En bra chef vill ha en bra omgivning med ett kompetent och sunt ledarskap där man kan utmanas och utvecklas som individ. Därför är det också viktigt att en dålig chef bör utvecklas eller avvecklas, annars finns det risk för att duktiga medarbetare lämnar fortare än man anar.

Endast med ett knapptryck kan organisationen förändras

Organisationens nyckelspelare kan idag med endast ett knapptryck via mobilen visa intresse för en ny utmaning i yrkeslivet. Idag går allt så snabbt och flera nyckelspelare kan lämna organisationen på en väldigt kort tid.

Felrekrytering av en chef kan riskera hela verksamheten

Idag är det mer förödande än någonsin att rekrytera in fel chefer och det handlar inte bara om förlorade miljoner utan också om ett förlorat förtroende för ledningen. Om nyckelmedarbetare börjar tvivla på ledningens förmåga då finns det risk att de öppnar upp för andra alternativ genom ett knapp-tryck.

Chefsrekrytering är viktigare än någonsin

Intresset för att få effektiv experthjälp för att rekrytera chefer växer snabbt. Framgångsrika företag och verksamheter är idag noga med sin utvärdering av vilket konsultföretag som har de bästa förutsättningarna för att göra optimala chefsrekryteringar. Man söker en långsiktig partner att samarbeta med och där följande grundkriterier är viktiga:

  • Moderna välstrukturerade processer
  • Kvalitetssäkringsprocesser som visar vad kandidaten verkligen har bidragit med
  • Bredd på urval genom nationella nätverk och omfattande och välsorterad kandidatdatabas
  • Konsulter med en strategisk chefserfarenhet och som kan ställa de avgörande frågorna

Läs mer om hur Svensk Chefsrekrytering arbetar

6 tips för en framgångsrik chefsrekrytering

1.     En framgångsrik chefsrekrytering börjar alltid med att välja ett konsultföretag som är specialiserat på att rekrytera chefer. Ett modernt och seriöst chefsrekryteringsföretag har seniora, erfarna konsulter som är skickliga i sitt hantverk. De har…

Därför är chefens roll viktigare än någonsin

I digitaliseringens snabba förändringsvärld är chefens roll viktigare än någonsin. Varje dag måste en modern chef göra korrekta online analyser där känsla, erfarenhet och kompetens resulterar i många snabba och smarta beslut. Chefen måste oftare…

Detta utklassar vanliga rekryteringsprocesser

Strukturerade, djupa och levande kandidatrelationer resulterar i framgångsrika rekryteringar Tack vare vår branschledande IT-plattform så utvecklar och förtydligar vi, tillsammans med kandidaterna, löpande deras kandidatprofil. Det gör att vi verkligen vet vad kandidaten har levererat och fungerat i olika…