Så får du tillgång till de bäst matchande chefskandidaterna

Publicerat den 31 juli, 2017

De bästa kandidaterna söker inte jobb, de blir uppsökta!

Det har aldrig varit enklare att söka ett jobb, ofta är det bara en knapptryckning på mobilen som behövs. De duktigaste kandidaterna har lämnat LinkedIn eftersom de får för många förfrågningar från rekryterare som inte ser eller förstår om det finns en matchning mellan kandidat och rekryteringsuppdraget.

De bästa kandidaterna fångas sällan in via annonser eller databaser som LinkedIn. LinkedIn kom 2003 och har idag ca 500 miljoner CV, varav ca 2+ miljoner i Sverige. Som chefsrekryteringsverktyg har LinkedIn tappat sin status, det är för dålig kvalitet i underlagen och skönmålade CV som inte stämmer.

Anlita alltid en konsult som är skicklig på ”Search-arbete”

För att få tillgång till de bäst matchande kandidaterna måste ett kvalificerat ”Search-arbete” utföras av en skicklig rekryteringsexpert med rätt erfarenhet och bakgrund. Utmaningen i ”Search-arbetet” är att de presumtiva kandidaterna är duktiga chefer som redan har ett intressant arbete och alla har dessutom tidsbrist.

För att lyckas få dessa chefskandidater att bli intresserade för rekryteringsuppdraget måste rekryteringsexperten ha en synnerligen god social förmåga och samtidigt attrahera dessa toppkandidater med en precis och korrekt kommunikation.

Välj att samarbeta med en Search-rekryteringsexpert som har förmågan att inom några sekunder i det första samtalet, attrahera de duktigaste chefskandidaterna.

Chefsrekryteringsexpertens bakgrund och attraktionskraft är helt avgörande i all rekrytering med SEARCH-arbete!

Profilen på en duktig Search-expert

En chefsrekryteringsexpert, som har liknande operativa chefserfarenheter som den presumtive kandidaten, får snabbt och effektivt till ett givande samtal. Ringer man från ett välrenommerat rekryteringsföretag som enbart arbetar med chefsrekryteringar, då är det få chefer som inte vill fortsätta att kommunicera.

Chefsrekrytering är inget administrationsjobb utan ett strategiskt, analytiskt uppdrag där pondus och egen chefserfarenhet är viktigt. Då förstår man detaljerna i den rekryterande chefens och organisationens utmaningar och uppdrag men också vad kandidaten verkligen har varit med om och nu erbjuder en ny arbetsgivare.

Ett modernt uppbyggt chefsrekryteringsföretag använder idag digitaliseringens möjligheter och strukturerade processer vilket gör att konsulterna smart och strukturerat kan kommunicera och utveckla relationerna med kandidaterna.

Ta hjälp av en search-expert för dina chefsrekryteringar, det lönar sig!

Kontakta Svensk Chefsrekrytering.

Ett specialistföretag för rekrytering av chefer

Svensk Chefsrekrytering är: specialister på att rekrytera chefer och vi utvecklar våra processer och oss själva inom detta område hela tiden. strategiska och analytiska proffs med många års erfarenhet från strategiskt ledarskap med analytiskt arbete…

6 tips för en framgångsrik chefsrekrytering

1.     En framgångsrik chefsrekrytering börjar alltid med att välja ett konsultföretag som är specialiserat på att rekrytera chefer. Ett modernt och seriöst chefsrekryteringsföretag har seniora, erfarna konsulter som är skickliga i sitt hantverk. De har…