Konsultprofilen är helt avgörande

Publicerat den 15 januari, 2018

Konsultens erfarenheter och kompetens är helt avgörande i en chefsrekrytering

Utan att förstå detaljerna i verksamheten, rekryterings-uppdraget och kandidatens profil så är det omöjligt att leverera väl matchande och kvalitetssäkrade toppkandidater. Därför är det viktigt att konsulten matchar kandidaternas erfarenhetsprofil, det gör att de förstår detaljerna och ställer helt avgörande frågor.

Hur bör konsultprofilen se ut på den som ska representera ditt företag/verksamhet?

När man ”Searchar” efter kandidater och ska få dem intresserade av aktuell tjänst så har man i första samtalet bara några sekunder på sig att fånga den presumtive kandidatens intresse. Vid första kandidatmötet så ska konsulten på ett förtroendeingivande och representativt sätt beskriva både verksamheten och tjänstens innehåll. Därefter bör samtalet utvecklas till en förtroendeingivande relation så att kandidaten känner sig trygg och säker genom hela rekryteringen.

Som kandidat, hur bör konsultprofilen se ut på den som ska representera dig inför ett företag/verksamhet?

Konsulten måste i detalj förstå vem du är som kandidat, dina kompetenser, vad du erbjuder etc. Det som är helt avgörande är att konsulten med tydlighet och kvalitet kan och har förmågan att representera dig som kandidat och presentera vad du erbjuder och kan bidra med till företaget som rekryterar.

Svensk Chefsrekryterings konsulter matchar kandidaternas erfarenhetsprofil

De har erfarenheten, pondusen, känslan och förmåga att representera både våra klienter och våra kandidater under alla faser av rekryteringsprocessen.

 

Detta utklassar vanliga rekryteringsprocesser

Strukturerade, djupa och levande kandidatrelationer resulterar i framgångsrika rekryteringar Tack vare vår branschledande IT-plattform så utvecklar och förtydligar vi, tillsammans med kandidaterna, löpande deras kandidatprofil. Det gör att vi verkligen vet vad kandidaten har levererat och fungerat i olika…