Rekrytera en chef är det svåraste som finns, eller?

Publicerat den 22 augusti, 2018

Erfarna chefer och styrelseproffs säger ofta till oss: ”det svåraste som finns är att rekrytera bra chefer” och i samma andetag fortsätter de ”men samtidigt är det bland det viktigaste för att utveckla en verksamhet”.

Alla kan rekrytera en chef men det är en enormt stor skillnad vilka kandidater som lanseras och hur de verkligen matchar uppdraget.

”Skicka in ditt CV-processer” håller inte längre

”Skicka in ditt CV-processer” tillhör gårdagens rekryteringmetodik. De flesta kan skriva ett snyggt CV, men som ibland ger en skönmålning av verkligheten. Ett CV säger sällan vad kandidaten verkligen bidragit med eller gjort för skillnad i sina olika uppdrag.

Proaktiva rekryteringsprocesser ger matchningsprecision

Svensk Chefsrekrytering arbetar med proaktiv rekrytering vilket i klartext innebär att vi utvecklar långsiktiga relationer med både våra kandidater och klienter. Det som skiljer oss från andra är vår IT-plattform ”LinkedToManagers”. Med den använder vi digitaliseringens möjligheter för att tillsammans med kandidaten utveckla och förtydliga vad kandidaten erbjuder i detalj. Denna välstrukturerade information används sedan när vi Searchar fram väl matchande kandidater till ett specifikt uppdrag.

”LinkedToManagers” ger oss matchningsprecision och hög kvalitet i alla delar av vår rekryteringsprocess. Vad vi känner till så har ingen i Sverige något liknande system eller process-stöd.

Konsultens erfarenheter och kompetens är helt avgörande

Utan att förstå detaljerna i verksamheten, rekryterings-uppdraget och kandidatens profil så är det omöjligt att leverera väl matchande och kvalitetssäkrade toppkandidater. Därför har Svensk Chefsrekryterings konsulter en bred erfarenhet som motsvarar våra kandidaters. Det gör att de förstår detaljerna och ställer de helt avgörande frågorna.

Är det dags att rekrytera en chef?

Då är du sent ute för att börja leta efter toppkandidaterna. Kontakta Svensk Chefsrekrytering så hjälper vi dig.

 

Läs även ”Dåliga chefer sänker inte bara verksamheten”

Ett specialistföretag för rekrytering av chefer

Svensk Chefsrekrytering är: specialister på att rekrytera chefer och vi utvecklar våra processer och oss själva inom detta område hela tiden. strategiska och analytiska proffs med många års erfarenhet från strategiskt ledarskap med analytiskt arbete…

6 tips för en framgångsrik chefsrekrytering

1.     En framgångsrik chefsrekrytering börjar alltid med att välja ett konsultföretag som är specialiserat på att rekrytera chefer. Ett modernt och seriöst chefsrekryteringsföretag har seniora, erfarna konsulter som är skickliga i sitt hantverk. De har…