De bästa tipsen vid rekrytering av en chef

Publicerat den 1 augusti, 2017

Välj rätt chefsrekryteringsföretag!

I Sverige finns det fler än 2000 rekryteringsföretag, de flesta erbjuder rekrytering av chefer men det är en mycket stor skillnad på resultat och kvalitet i dessa ansvarsfulla uppdrag.

Anlita alltid ett modernt rekryteringsföretag som är uppbyggt och dedicerat för att rekrytera chefer, det lönar sig alltid!

Välj att arbeta med chefsrekryteringsexperter som har moderna processer och system som ger stöd i de olika processdelarna, detta gör att de levererar rekryteringar med hög kvalitet.

Gör en NOGGRANN utvärdering vilket chefsrekryteringsföretag som arbetar fram de bäst matchande chefskandidaterna.

Bra frågor att ställa sig inför valet av chefsrekryteringsföretag

  • Vilket IT-stöd har man för att erhålla en process styrning och kvalitetssäkring som resulterar i en hög och jämn kvalitet i alla processdelar?
  • Har konsulterna rätt bakgrund och erfarenhet för att förstå verksamheten, kulturen och uppdraget så att de avgörande frågorna ställs?
  • Har konsulterna en personlighet och bakgrund som attrahera talangerna i Search-arbetet? (detta är helt avgörande för att lyckas i Search-arbetet efter de bästa kandidaterna som oftast är passiva)
  1. Hur omfattande och breda nätverk erbjuder man och som ger ett stort kandidaturval? (egna nätverk eller endast regionala nätverk duger inte längre)
  2. Hur välstrukturerad och omfattande är deras kandidat databas?
  3. Hur ser deras löpande arbete ut för att attrahera duktiga chefskandidater?

Med rätt chef utvecklas verksamheten -med fel chef riskeras verksamhetens framtid!

6 tips för en framgångsrik chefsrekrytering

1.     En framgångsrik chefsrekrytering börjar alltid med att välja ett konsultföretag som är specialiserat på att rekrytera chefer. Ett modernt och seriöst chefsrekryteringsföretag har seniora, erfarna konsulter som är skickliga i sitt hantverk. De har…

Därför är chefens roll viktigare än någonsin

I digitaliseringens snabba förändringsvärld är chefens roll viktigare än någonsin. Varje dag måste en modern chef göra korrekta online analyser där känsla, erfarenhet och kompetens resulterar i många snabba och smarta beslut. Chefen måste oftare…

Detta utklassar vanliga rekryteringsprocesser

Strukturerade, djupa och levande kandidatrelationer resulterar i framgångsrika rekryteringar Tack vare vår branschledande IT-plattform så utvecklar och förtydligar vi, tillsammans med kandidaterna, löpande deras kandidatprofil. Det gör att vi verkligen vet vad kandidaten har levererat och fungerat i olika…