Därför är chefens roll viktigare än någonsin

Publicerat den 3 mars, 2019

I digitaliseringens snabba förändringsvärld är chefens roll viktigare än någonsin. Varje dag måste en modern chef göra korrekta online analyser där känsla, erfarenhet och kompetens resulterar i många snabba och smarta beslut.

Chefen måste oftare än förr motivera, kommunicera och coacha underställda men också oftare än förr uppmuntra, ge förtroende och delegera.

Utan väl fungerande chefer riskeras hela verksamheten.

En genomarbetad chefsförsörjningsstrategi lyfter verksamheten

I alla framgångsrika företag är idag chefsförsörjningsstrategier högt prioriterade ämnen i både styrelser och ledningsgrupper. Varje individ som vill ha en karriärutveckling bygger på olika sätt upp sitt personliga varumärke, detta gäller i högsta grad chefer. Den exponeringen gör att en stabil organisation på några dagar kan utmanas av att flera nyckelspelare mer eller mindre samtidigt söker sig vidare till nya utmaningar. Strömhopp där många slutar på en kort tid har alltid funnits men skillnaden idag är att företagets varumärke och attraktionskraft som arbetsgivare snabbt får en negativ exponering som påverkar verksamhetens möjligheter, i alla fall på kort sikt.

Chefsrekrytering, viktigare än någonsin!

 

Läs även: ”Så får du tillgång till de bäst matchande chefskandidaterna”

Så arbetar Svensk Chefsrekrytering

Ett specialistföretag för rekrytering av chefer

Svensk Chefsrekrytering är: specialister på att rekrytera chefer och vi utvecklar våra processer och oss själva inom detta område hela tiden. strategiska och analytiska proffs med många års erfarenhet från strategiskt ledarskap med analytiskt arbete…

6 tips för en framgångsrik chefsrekrytering

1.     En framgångsrik chefsrekrytering börjar alltid med att välja ett konsultföretag som är specialiserat på att rekrytera chefer. Ett modernt och seriöst chefsrekryteringsföretag har seniora, erfarna konsulter som är skickliga i sitt hantverk. De har…