Alla kan Searcha efter kandidater

men det är stor skillnad på utfallet

5 bästa tipsen inför en chefsrekrytering

Här ger vi dig de 5 bästa tipsen för att din chefsrekrytering ska bli framgångsrik.

  1. Kvalitet! Anlita en chefsrekryterings-specialist som har liknande erfarenheter som kandidaterna, de förstår bättre detaljerna i uppdraget och vad kandidaterna erbjuder och kan därmed ställa de avgörande frågorna.
  2. Attraktion! Anlita ett chefsrekryteringsföretag med ett varumärke och verksamhet som attraherar de bästa chefskandidater. När man ”Searchar” efter chefskandidater gäller det att kandidaten är attraherad och intresserad av att kommunicera (alla chefer har tidsbrist…). Kommunikation och attraktion fungerar bäst om man har gemensamma nämnare i yrkeslivet.
  3. Effektivitet! Anlita ett modernt chefsrekryteringsföretag med strukturerade och effektiva processer som stöds av ett IT-system. Utan IT-stöd är det omöjligt att hålla en hög jämn kvalitet i alla process-delar oavsett vilken konsult som utför.
  4. Brett urval av chefskandidater! Anlita ett chefsrekryteringsföretag som har en modern, välstrukturerad och levande chefsrelationsdatabas med smarta sökfunktioner, då får man ett optimalt urval av kandidater. En stor kontaktbok räcker inte längre, en stor egen CV-databas är ganska meningslös (även LinkedIn med fler än 500 miljoner ovaliderade CV).
  5. Omfattande chefsnätverk! Anlita ett specialiserat chefsrekryteringsföretag som samverkar med många rekryteringskonsulter. En chefsrekryteringskonsult har X antal chefsmöten/rekryteringar per år som resulterar i ett antal validerade kandidater. En konsult som arbetar med diverse olika rekryteringar har kanske 0,4X chefsmöten/rekryteringar per år. Ju fler chefsrekryteringskonsulter som samverkar i ett gemensamt rekryteringssystem desto fler chefsmöten och validerade kandidater får man per år.

Läs mer om oss